Audience + 8 głośników a Sound System

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Elph
    Classic
    • 2005
    • 11

Zamieszczone przez Martinez
    Ty Purchawa lepiej pomierz furaka bo jestem bardzo ciekaw łącznego efektu po ostatnich zmianach (wydech + FMIC) .
    Zestroimy, to pomierzymy
    Narazie bez zmian w programie to co jest w podpisie.
    Mysle, ze kolektor od ARL troche pomogl w braku laga i lekkim zwiekszeniu niutkow.
  • Laszlo
    Classic
    • 2005
    • 30

Cześć,
    odbieram Octavię z Audience + 8 głośników i interesuje mnie czym dokładnie to się różni od Sound System. Wiem, że to drugie ma 12 głośników i wzmacniacz, który współpracuje z wyświetlaczem audience w zakresie nastaw equalizera. Przeszukałem Internet ale nie znalazłem danych tego wzmacniacza i głośników... czy ktoś ma specyfikację tego "dodatku" czyniącego Sound System w Octavii ? Potrzebuję tego, aby porozmawiać ze specami od Car Audio w wiadomym celu

Bęe wdzięczny za info w tej sprawie lub chociaż wskazówki, gdzie by można było szukać... byle nie ASO

Pozdrawiam

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

sorry za brutalną szczerość, ale to i tak wszystko się kwalifikuje tylko do wymiany na coś "ludzkiego" :diabelski_usmiech
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Laszlo
        Classic
        • 2005
        • 30

Zamieszczone przez Nexus6
        to i tak wszystko się kwalifikuje tylko do wymiany na coś "ludzkiego" :diabelski_usmiech
        Eeeee... żeby zaraz wszystko to nie chcę. Rezygnacja ze zintegrowania wyświetlacza tego odtwarzacza z resztą komponentów auta byłaby dla mnie niepowetowana nawet przez audiofilskie odczucia podczas jazdy. Jedyna modyfikacja wchodząca w grę to lekkie dostrojenie przez wzmacniacz i głośniki (lepsze w aktualnej liczbie lub dodane). Dlatego poszukuję parametrów owych dodatków które Skoda montuje pod nazwą Sound System i chce za to 1500 zł. Ktoś ma jakieś przecieki w tej sprawie ?

W międzyczasie dowiedziałem się od anglików, że w Sound System montowane jest:
        wzmacniacz 8x50W
        wysokotonowe: 4x30w
        środkowe: 4x40w
        woofery: 4x100w

... niestety żadnej lepszej specyfikacji co do producenta, wyjść/wejść itp.

Komentarz

• Nexus6
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4847
          • Volkswagen

widzę kolejną osobę dla której grają Waty i cyferki - są to ostatnie z parametrów na które zwraca się uwagę :diabelski_usmiech

Komentarz

• Laszlo
            Classic
            • 2005
            • 30

widzę kolejną osobę dla której grają Waty i cyferki - są to ostatnie z parametrów na które zwraca się uwagę :diabelski_usmiech
            No nie, akurat Waty i muzyka typu umc, umc, umc.... najmniej mnie interesują Parametrytypu jaka firma tzn. skąd jest ten wzmacniacz (może można taki dostać w normalnym obrocie... pomijam giełdowe sprawy ), jego wyjścia/wejścia, gdzie i jak montowany w Octavii, czy instalacja kablowa jest inna czy standardowa, czy lepsze wygłuszenie... to mnie interesuje... cała specyfikacja jaka jest tylko możliwa. Chciałbym po prostu coś "integrującego" się z Audience, polepszającego charakterystykę wyjścia audio... Chcę ocenić ewentualną propozycję od Tunerów względem tego właśnie Sound System... a tu nigdzie ani śladu specyfikacji... Skoda odesłała mnie do dealera, dealer nic nie wie... chyba napiszę do Czechów :evil:

Komentarz

• Nexus6
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4847
              • Volkswagen

nie licz na wiele, szacuje że będzie to sprzęt klasy mocno budżetowego Blaupunkta 21xx/41xx czyli nic ciekawego
              jedyny ciekawy system fabryczny jest w Lexusie, ale został przygotowany przez McIntosha
              czyli reasumując masz alternatywę - albo integracja, albo jakość - wybór należy do Ciebie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Polaczyc obie te cechy rowniez mozna, ale to dodatkowe koszta
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                  Polaczyc obie te cechy rowniez mozna, ale to dodatkowe koszta
                  koszt tej inwestycji sprowadza ją do rangi "nieopłacalnej" (jak kto woli "opłacalnej za wszelką cenę") :diabelski_usmiech

Komentarz

nie licz na wiele, szacuje że będzie to sprzęt klasy mocno budżetowego Blaupunkta 21xx/41xx czyli nic ciekawego
                    jedyny ciekawy system fabryczny jest w Lexusie, ale został przygotowany przez McIntosha
                    czyli reasumując masz alternatywę - albo integracja, albo jakość - wybór należy do Ciebie :diabelski_usmiech
                    w 300M infinity tez ladnie gra jak na tandetne auto :wink:

Komentarz

Pracuję...